Så hva passer vell bedre enn en blåbærpai til desert etter kveldsmat.
Den var kjempegod,letvint og anbefales:) Og blåbærene til paien ,ja de
var meg og Adrian ute å plukket rett bak huset.
4 1/2 dl hvetemel
1/2-1dl sukker
1ts vaniljesukker
200gr smør
1 egg
4-5dl blåbær
vaniljekrem
Bland mel,sukker og vaniljesukker i en bakebolle
del smøre i terninger og smuldre det sammen med det tørre
til det blir kornete. Samle alt sammen i en dunge og lag ei grop i midten og
ha egget oppi .Kna alt godt sammen å avkjøl i plastikk i 30 min i kjøleskapet.
Trykk det meste av deigen utover i pai formen .Ta en tynt lag med vaniljekrem
ut over pai bunnen å strø over ca 4-5dl blåbær.(bland de litt med sukker først)
Legg remser av mørdeigen i ruter over til slutt.
Stek på 225 grader i ca 20 min.Klem fra Ida

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar